Het leed dat huishouden heet...

Gepubliceerd op 13 november 2018 om 10:00

Het leed dat huishouden heet... 
Hoe dan ook, je ontkomt er niet aan! Over het algemeen is ons huis ook altijd wel netjes, maar dat is meer omdat ik niet goed tegen troep kan. Chaotisch huis is chaotisch hoofd, en die combinatie zijn echt twee tegenpolen. Maar soms, soms ben ik het zó beu om volwassen te zijn en de verantwoording over het huishouden te hebben. Wij hebben een grote hoekwoning, met drie verdiepingen en elke verdieping wordt ook optimaal gebruikt.

 

Dat betekent dus, heel veel schoonmaak werk! Ik verdeel het voornamelijk over de gehele week, maar het komt ook wel eens voor dat ik een hele week druk ben met werk en alles in één dag moet, sja daar heb ik alleen maar mezelf mee dan. Met het zweet op mijn voorhoofd en klotsende oksels loop ik van zolder naar beneden, met mijn handen vol met een sopje, doekjes, stofzuiger en was. Hopen maar dat de dag snel voorbij is. 

Zelf heb ik autistische trekjes en kan ik slecht tegen rommel, en een beetje smetvrees zit er ook wel in. Nu ik ook veel werk, blijft het huishouden vaak wat langer liggen en ik merk dan echt al heel snel dat mijn hoofd ook dubbel zo chaotisch is, dan wanneer ons huis netjes is. In mijn vrije tijd probeer ik dus zoveel mogelijk in huis te doen, maar soms kom ik er écht niet aan toe. Als ik na een werkweek maar één vrije dag heb, en daarna weer 6 dagen moet werken, heb ik geen zin om op mijn ene vrije dag het hele huis te schrobben en boenen. Jammer dan, die week maar geen bezoek aannemen of schoonouders op de koffie laten komen. Gelukkig begint de winter weer, en verhaard onze trouwe viervoeter niet meer als de malle. Ik verslijt haast een stofzuiger per zomer, met al die haren dan overal. Drie maal daags stofzuigen, ik heb in ieder geval mijn work-out elke dag! Tegenwoordig kan ik de stofzuiger gerust een hele week laten roesten, zonder dat ik mij stoor aan overtollige haren. 

Nu ik dit schrijf moet ik ook maar even bekennen dan ik vandaag eindelijk die berg was heb opgevouwen. En om even een beeld te creëren van hoeveel dat dat was: het stapelde zich al een goede maand op. Ledikantje vol, bureau vol, walkin-closet vol, drie wasmanden in de hal. Ik zag nergens geen vloer meer, alles was kleding en sokken. Ik vond in elke hoek een string, en ook de hond ging er met BH’s vandoor. Het is dus zéker niet altijd rozengeur en maneschijn, dat op je zelf wonen. Gelukkig heb ik een man die op zichzelf al een sloddervos is (geen geluk daarin helaas) en het niet erg vindt als ik een maand aan was laat opstapelen of 2 weken lang niet dweil. Dat scheelt dan weer wel! Lijkt mij ontzettend vervelend om dan zo’n zeurpiet te hebben die de hele dag aan je kop klaagt dat je geen ene reet uitvoert in huis en je maar gauw terug op je plek moet, in het washok. Die zeurpieten moeten wij eens terug op hun plek zetten, want het is niet niks om alles te combineren! 

Als ik ons huis eens goed aangepakt heb, zit ik wel erg fijn op de bank ‘s avonds. Lekker de kaarsjes aan, een frisse geur van wasverzachter en allesreiniger, een grote pot thee en mijn pootjes omhoog. Dat is pas echt genieten, om vervolgens onder de schone lakens te kruipen. Er is niks lekkerder, dan dat. Helaas is het altijd maar voor korte duur, maar die avondjes omarm ik. Die koester ik. Mijn tip voor vandaag, zuig wat Lenor korrels op in je stofzuiger. Zorg er wel voor dat je eerst de zak leegt/verschoont. Zo ruikt je huis lekker fris na het stofzuigen! Persoonlijk vind ik de blauwe het lekkerste ruiken, die blijft ook lang hangen in huis. Weg met hondengeurtjes, mufheid en die algemene stofzuigergeur. Mijn beste uitvinding dit jaar :-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.