Vandaag is rood! De kleur van mijn slipje.

Gepubliceerd op 18 december 2018 om 10:00

“Ik zou wel maandverband meenemen op vakantie, je kan een beste tussentijdse bloeding krijgen”, zodoende de fertiliteitsarts. Je zal wel denken nu, en je hoeft niet langer na te denken, want yes! Ik ben begonnen met de eerste ronde vruchtbaarheidsbehandelingen! Wát een woord. En wát een spanning zit er aan vast. Ik voel mij er mega dubbel over, en ik heb ook enorm veel mood-swings de afgelopen weken. Zal wel een stukje stress zijn ook, denk ik.

Oh en ik ben echt een bodemloze put die de ganse dag honger heeft en blijft kanen. Het is 00:18, nu ik dit schrijf, en drie keer raden!? Ik heb honger. En niet een beetje ook! Ik heb letterlijk van half 8 tot 9 uur in een sushi tent gezeten, zo’n zes rondes besteld en kokhalzend naar huis gegaan... hoe dan!? Maar naast al die rare kwaaltjes van stress en bijwerkingen, ben ik intens gelukkig. Ff wat eten tussendoor, mijn maag imiteert een gestrande walvis die zijn laatste adem uitblaast, niet erg charming en rete irritant als je probeert te schrijven. Goed, waar was ik. 
 
 
k schrijf dit op 15 december, ik ben dus drie dagen geleden begonnen met de eerste ronde. Het eerste middel, genoemd Provera, is een kuur van 10 dagen. Die kuur krijgt niet iedereen, maar deze meid wel. Zal dan meteen uitleggen waarom, het is niet dat ik mega speciaal ben of zo en ik een luxe variant van hormonen krijg met een VIP pasje. Mijn baarmoeder staat heel simpel eigenlijk gewoon op slaapmodus/maantje of hoe jij het ook wilt noemen. Normaliter heb je een cyclus, gemiddeld van zo’n 28 dagen. Dag 1 is je eerste menstruatie dag, die duurt gemiddeld 5 dagen. Dan is gemiddeld dag 14 je ovulatie (ofwel: eisprong. Je vruchtbare dag dus) en als er geen eitje bevrucht is, houdt het op bij dag 28 en begint je menstruatie weer. Nou, mijn cyclus heeft zo’n 83853 dagen. Ofwel: ik kan mij niet heugen wanneer ik voor het laatst ongesteld ben geweest, om nog maar niet over een ovulatie te beginnen. Die ovulatie heb je nodig als je zwanger wilt worden, dus begin ik met Provera. Dat middeltje zorgt er eigenlijk voor dat mijn lichaam even voor de gek wordt gehouden, want na de Provera kuur hoor je (over het algemeen) ongesteld te worden. Dat is een neppe menstruatie, maar dat weten je hersenen niet :-) en zo creëer je dus een cyclus met een pilletje! Gek hè, dat dat gewoon kan tegenwoordig!?  
 
 
Het is best een risico dat ik al begonnen ben, gezien wij nog op vakantie gaan. Maar ach, een beetje vertrouwen op de kuur en mijn lichaam is ook wel eens goed. Mocht ik toch gaan bloeden op vakantie, is dat het einde van de wereld ook niet. So be it, dat hoort er nou eenmaal bij. Ik ben wel benieuwd hoe ik straks ben, als menstruerend, chagrijnig en full-time hongerig mokkel. Misschien dat mijn geliefde dan nog wel even drie keer langer nadenkt of hij zijn steenkoude poten tegen mij aan wilt leggen of niet. Brrr, ik word al pissig bij het idee. Verder ben ik wel een leuk mens hoor! Als ik even tussendoor naar boven spiek valt het mij op dat dit een mega chaotische blog is, niet dat mijn leven er veel gestructureerder uitziet dan dit maar goed. Ik moet de schijn niet hoog houden toch, voor het internet. Er zijn al genoeg neppe mensen op social media te vinden, en wat erg dat ik dat gewoon zo zeg. Dat is wel het laatste wat ik wil, mensen die mij nep noemen. Maar verder over de medicijnen en zo. 
 
 
 
Ik ben benieuwd, wat denken jullie wanneer het raak is!? Ik heb net even een shitload aan zwangerschapstesten ingeslagen, nou moet ik bekennen dat ik voorheen ook altijd al wel een voorraadje had liggen, hihi. Ondanks dat je weet dat het niet kan zonder hulp, is er toch altijd een sprankje hoop die van binnen. Zou dat een vrouwending zijn? I guess so. Ik heb momenteel wel erg veel zin in de vakantie, ben er ook wel even aan toe. Het vergt wat organisatie en chaos vooraf, maar dan heb ik ook twee weken écht helemaal niks! Hoe heerlijk klinkt dat?! Ik geniet er nu nog even van, zolang het nog kan :-) Al zou ik het ook niet erg vinden om met mijn gezin samen te genieten, dan mis ik die vakantie niet meer hoor! 
 
Bedankt voor het lezen van mijn chaos, dikke kus en vergeet niet om mij te volgen op Instagram: 
• @kyraelgersma 
 
Liefs, Kyra ❤️

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.