Once upon a time...

Gepubliceerd op 13 september 2018 om 10:00

Meedoen aan een miss verkiezing.. Daar had ik toch een dubbel gevoel gevoel over. Maar uiteindelijk toch gekozen om dit avontuur aan te gaan...

 

Begin 2017 kreeg ik een berichtje of ik er voor open zou staan om mee te doen aan een miss verkiezing. Het ging om de miss verkiezing, Miss Beauty en Miss Teen of Friesland. Als ik mee zou doen zou ik kans maken op de titel Miss Teen of Friesland. Eigenlijk was ik helemaal niet zo’n meisje meisje dus had eerst zo iets van, hm moet ik dit wel doen… Maar ik heb de kans gegrepen en wilde dit toch wel ervaren.

 

Ik ben helemaal niet zo'n meisje meisje. 

 

Het begon allemaal  met de casting, hier moest je jezelf presenteren en het bekende ‘catwalk’ loopje doen. En aan het einde kreeg je te horen over je door was naar de finale of niet. Er waren 3 rondes.

Ronde 1: Voorstel ronde. Hier moest ik samen met 3 andere meiden voor de jury gaan staan en moesten we 1 voor 1 iets over onszelf vertellen.

Ronde 2: Hier voor moesten we ons eerst omkleden. Dit was namelijk de bikini ronde. Oh en jeetje wat was dat koud. Dit was namelijk eind Januari. Nu moesten we met 4 dames voor de jury gaan staan in bikini op hoge hakken.. En moesten we het catwalk loopje doen. We moesten naar voren lopen en tussen door 4 keer stoppen om een pose te maken. En niet te vergeten, blijven lachen, vooral blijven lachen! (Ook al bevries je van de kou hahaha)

Voor ronde 3 moesten we eerst even in de grote zaal wachten met alle deelnemers, omdat tussen deze rondes er een aantal meiden naar huis gestuurd zouden worden. Dus harstikke zenuwachtig, maar gelukkig wel in een lange zwarte broek met een wit shirt.. Uiteindelijk werd er omgeroepen dat alle meiden door waren naar ronde 3, dus ook ik!

Ronde 3: Ronde 3 moest dus in een zwarte broek, hoge hakken en een wit shirt. En bij deze ronde kreeg je een engelse vraag, die je dus ook in het Engels moest beantwoorden. Mijn vraag was Where would you go if I would give you a plane ticket? Mijn antwoord was dat ik naar Argentinië zou gaan om mijn familie daar op te zoeken. En dan natuurlijk wel in het engels.

Na al deze rondes overleefd te hebben wilde ik natuurlijk wel weten of ik nou door was naar de finale of niet… Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik door zou gaan.. maar goed IK WAS DOOR! Ik zat in de finale van Miss Teen of Friesland.

 

De casting vond plaats op 22 januari 2017 en de finale op 18 maart 2017 hier tussen gingen we bijna elk weekend wel wat doen met alle meiden en de organisatie. Ik zal de dagen hieronder even vermelden zodat het niet een te lang verhaal word.

  • De fotoshoot voor de stem foto
  • Bootcamp
  • Foto cursus
  • Dag bij Omrop Fryslân
  • Dag op de markt staan voor stichting haarwensen
  • Nog een laatste fotoshoot voor de finale foto.

Heerlijke 2 maanden gehad en toen uiteindelijk de finale!

 

De finale was dus op 18 maart 2017. Dit vond plaats in Theater Sense in Dokkum. Ik was super zenuwachtig, maar vond het ook wel heel erg leuk. De finale bestond uit 4 rondes.

 Ronde 1: Voorstel ronde

Ronde 2: Bikini ronde

Ronde 3: Vragen ronde

Ronde 3: De gala ronde

Voor de gala ronde had ik samen met mijn moeder een prachtige gala jurk uitgezocht! Heel zacht en toch ook heel zwaar maar zo mooi! Ik was (ben) er echt verliefd op.

De finale begon (geloof ik) om 18:30. Met een openings dans, op Diamonds van Rihanna. Daarna de voorstel ronde, hier moest je midden op het podium jezelf voorstellen, en daarna naar voren lopen en een pose aannemen. Dit laatste vergat ik! Ik werd terug ‘geroepen’ en maakte een heel raar sprongetje terug. En ging toen maar even snel een pose doen… Het begon dus FANTASTISCH ….

 

Het voelde toch wel een beetje als een sprookje 

 

Maar om een lang verhaal kort te maken dus de bikini ronde en de vragen ronde tussen door. En toen de gala ronde! Ik mocht dus de show stelen in mijn prachtige rode jurk. Alleen oh jeetje die hoge hakken. De finale begon dan wel om 18:30 maar wij finalisten moesten daar al om 12:00 zijn… En vanaf dan tot ongeveer 21:00 op die hoge hakken… Gaan de pootjes toch wel pijn doen. Maar goed de gala ronde moest nog, mooie live muziek erbij en maar mooi lopen te doen op dat podium. En ook vooral blijven lachen! Maar mijn voeten deden zoveel pijn dat ik met dat laatste toch wel moeite had. Maar ik moet eerlijk zeggen, misschien ook wel heel cliché maar het voelde toch wel een beetje als een sprookje, daar op dat grote podium met mijn lange rode gala jurk, op die hoge hakken.

Uiteindelijk krijg je natuurlijk de uitslag, ik zat bij de top 3 van Miss Populairity En ben daaruit als 2e geëindigd. Verder heb ik geen titels gewonnen. Dus al met al was het toch wel een hele mooie ervaring. Ik wel heel veel zelfvertrouwen gekregen, veel geleerd, en leuke activiteiten mogen doen. Zeker een aanrader om hieraan mee te doen!

Alle foto's bekijken? klik op de link hieronder, oh ja en geef je mening over de website onderaan de pagina's! 

 

Liefs,

Lianne

Thuis na de casting 

Stem foto 

Groepsfoto finalisten 

Foto, fotocursus bij foto van Keulen in Leeuwarden 

Foto, foto cursus van Keulen in Leeuwarden. 

Bij Omrop Fryslân 

De finale foto 

Voorstel ronde, finale.

Gala ronde, finale 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.