Fysio voor Jailey

Gepubliceerd op 19 september 2018 om 10:00

Voorkeurskant, Jailey heeft een voorkeur voor rechts. Overal waar ze ligt gaat haar hoofdje gelijk naar rechts. Dus deze kant van haar hoofdje is iets platter dan de andere kant. Hiervoor gingen wij in gesprek met een kinderfysiotherapeut.

 

Bij het consultatie bureau hadden wij aangegeven dat Jailey altijd op haar rechter kant van haar hoofdje wilt liggen, en vroegen wij ons af wat we hier aan konden doen. Haar hoofdje moet natuurlijk wel goed groeien. We kwamen erachter dan het deels ook kwam omdat wij haar allebei op onze linkerarm de fles geven. En zij zo dus gewend is geraakt aan het liggen op de rechterkant van haar hoofdje. Nu kregen wij dus de tip om alles andersom te doen. Kinderwagen andersom in de woonkamer ( hier slaapt ze overdag in) de fles op de andere arm geven. En haar ‘s nachts andersom in haar bedje.

 

Deze tips hebben wij natuurlijk toe gepast. ‘s Nachts ligt ze gelukkig eindelijk op de linkerkant en overdag draaien we haar hoofdje zoveel mogelijk als ze slaapt. De fles op de andere arm geven is best nog wel een gedoe. De fles valt vaak en je bent wat aan het prutsen omdat je voor jezelf gewoon de verkeerde kant gebruikt. Maar het gaat al een stuk beter. Nu wilden we toch graag even een goede meting om te zien wat nu eigenlijk de vooruit gang is. Dit hebben wij bij Fysio de Merk in Joure laten doen.

 

Ze kwam bij ons thuis om even de kijken naar de hele groei van Jailey en dan vooral naar haar hoofdje. Ze heeft een omtrek gemaakt en Jailey is inderdaad ietsjes platter aan de rechter kant van haar hoofd.. Maar niet schrikbarend gelukkig! We kregen de tip om gewoon zo door te gaan zoals we nu doen. En om haar nu wat vaker op de buik te leggen omdat ze haar hoofdje goed omhoog kan houden. Nu komt ze volgende maand weer een meting maken om te kijken of het beter is geworden. Maar mijn gevoel zegt dat het de goede kant op gaat.

 

Jailey gaat nu uit zichzelf ook steeds vaker op de andere kant liggen en is natuurlijk meer wakker overdag dus dan beweegt ze ook wat meer. Ik vond het wel even schrikken dat we Fysio voor haar kregen, gewoon qua gevoel. Je wilt natuurlijk wel dat alles goed gaat. Maar gelukkig gaf zij aan dat het niet erg is en dat we verder goed bezig waren met hoe we het willen oplossen. Dus dat stelde me wel gerust.

 

Dus nu een maand volhouden en dan weer kijken naar de afmetingen! Verder groeit ze gelukkig hartstikke goed! En is een grote dame voor 3,5 maand oud. Met haar 7KG en 64 cm. (ondertussen zal dit wel meer geworden zijn, dit was de laatste meting bij het CB begin september. ) Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkeling! Dit kan je ook volgen op onze Instagram.

 

Hebben jullie kindjes ook een voorkeurskant? En zo ja, hebben jullie nog andere tips? Ik hoor het graag.

 

Liefs,

 

Lianne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.