Boekjes, boekjes en nog eens boekjes!

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 10:00

Voorlezen of plaatjes kijken? Wanneer begin je nou met zo iets? En ga je boeken lenen bij de bibliotheek of koop je ze zelf? Wij zijn nog niet begonnen maar willen dit wel binnenkort gaan doen. En wij gaan niet naar de bibliotheek of naar de winkel. Wij krijgen ze in de brievenbus!

 

Jailey is nu  bijna 4 maanden. Wij willen binnenkort gaan beginnen met voorlezen. Het is natuurlijk best vroeg want ze zal er nog niet veel van begrijpen, maar wij vinden het zelf toch wel een momentje van rust en persoonlijke aandacht voor het slapen gaan. Maar zoals hierboven staat gaan wij niet naar de bieb of naar de winkel…. Toen Jailey net geboren was kreeg ik een telefoontje van de kinderboekerij….

 

4 boekjes, 1x per maand in de brievenbus voor 15,95. Dat was de aanbieding. De eerste keer werd 7,95 omdat dat hun cadeautje was voor pasgeboren baby’s. Ik dacht, nou proberen kan altijd + het is maandelijks opzegbaar, dus als het niet bevalt zet ik het gewoon stop. Op 14 september kregen wij het eerste pakketje in de brievenbus. Er zitten best leuke boekjes in! Natuurlijk is het voor Jailey haar leeftijd best lastig om verschillende boekjes te vinden maar dat hebben ze best goed gedaan! Ook betaal je pas na ontvangst en gaat dat automatisch! Ik vind het zelf best makkelijk dat het gewoon in de brievenbus komt. En dat de boekjes in de winkel nog best prijzig zijn.

 

De boekjes die je in de brievenbus ontvangt zijn wel afgestemd op de leeftijd van je kindje, en je krijgt er altijd 4. Onderaan de blog staan de tabellen waar je kan kijken wat er voor jouw kindje in de brievenbus zou kunnen komen! Ook staat daar het linkje naar de website van De kinderboekerij! De woorden Educatie, ontspanning en creativiteit, daar gaat het om bij de kinderboekerij. Ze hebben dit opgestart omdat ze vinden dat iedereen in Nederland moet kunnen leren lezen en schrijven. Namelijk 2,5 miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd….

 

Tegen de tijd dat Jailey wat ouder word ga ik elke maand gewoon met haar naar de winkel om 1 of twee boekjes uit te zoeken, zodat ze die zelf kan kiezen. Dat vind ik ook belangrijk. Voorlezen is natuurlijk haar momentje en dan wil ik wel dat ze een boekje kan kiezen die zij zelf leuk vind!  En anders ga ik wel naar de bieb. Maar voor nu is dit best handig! Ik kijk nog een tijdje aan of er wat leukere boekjes bij komen en anders zeg ik het stop, zo makkelijk is het.

 

Ach ja het voorlezen, waarschijnlijk beginnen wij best vroeg, maar wanneer begin je nou eigenlijk met zo iets? Hoe oud waren jullie kindjes dat jullie begonnen met voorlezen? En waarom? Of lezen jullie helemaal niet voor? Ik ben benieuwd! Laat het weten in de reacties!

 

Liefs, 

Lianne 

 

0 tot 1 jaar 2 tot 3 jaar
Voorlees boeken Voorleesboeken
Voel- doe en speelboeken Herkennen en oefenen
Prentenboeken 1e kleurboek
Bad- en knisperboekjes Prentenboeken
Dieren- en boerderijboeken Woord- en teloefeningen
4 tot 5 jaar 6 tot 7 jaar
Voorlees- en prentenboeken Voorlees- en leesboeken
Herkennen en oefenen Knutselboeken
Stickerboeken Stickerboeken
Kleur en knutselboeken Leren lezen en schrijven
Woord en tel oefeningen Taal en reken oefeningen
.
Tienerpakket 8 +
Lees boeken
Strips
Raadels puzzels en moppen
Bouwboeken
Geschiedenis en aardrijkskunde

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.