Stoppen? Dat doen we niet.

Gepubliceerd op 22 september 2018 om 10:00

Op 74 jarige leeftijd nog steeds voetballen… Dat zie je niet veel. Maar mijn opa deed / doet het. En ophouden, nee hoor. Hij gaat nog steeds door met trainen.

 

Vorige week zaterdag 15 – 09 – 2018 had mijn opa zijn laatste voetbal wedstrijd. Deze wedstrijd was helemaal georganiseerd door zijn voetbal club (SC Joure) als afscheid wedstrijd. En hoe trots kan je dan zijn als zijn kleindochter. Dat je opa op 74 jarige leeftijd nog steeds achter de bal aan hobbelt en nog steeds zo fanatiek mogelijk mee doet! Fantastisch om te zien. Ik kan daar echt van genieten. En neem daar ook zeker mijn voorbeeld aan. Doen wat je leuk vind en er ook zo lang mogelijk mee door gaan!

 

Mijn opa gaat zeker nog niet stoppen, daar is hij nog niet aan toe. Hij zal nog vaak op de sportclub te vinden zijn en gaat ook nog twee keer in de week te trainen. Echt een doorzetter! Wij konden helaas niet de hele wedstrijd kijken want wij hadden op die zelfde dag een familie feestje (visfeest 2018). En wisten pas later dat mijn opa die dag moest spelen. Maar we zijn de eerste helft wezen kijken en de familie stond met z'n allen langs de zijlijn! Mijn vader en mijn oom ( de zoons van mijn opa ) voetbalden beide mee! Dus vader met zijn twee zoons, hebben zijn laatste voetbal wedstrijd samen gespeeld. Echt een prachtige dag voor mijn opa.

Een jaar lang gratis chocomelk! 

 

Ook is hij gek op chocomelk (en dan wel de echte) en dit wisten ze op de voetbal club natuurlijk ook. Hij bestelde namelijk nooit iets anders…. Dus werd er in de pauze aan iedereen een blikje (echte) chocomelk uitgedeeld en kreeg mijn opa een cadeaubon voor een jaar lang gratis chocomelk bij de voetbalclub, hoe leuk! Ook kreeg hij een bos bloemen, een fotolijst met foto’s van zijn teams ( hij heeft 30 jaar bij deze club gevoetbald) En een ingelijst t-shirt met een mooie tekst en zijn naam erop!

Hij heeft het zeker verdient om deze dag te mogen beleven.

 

Ik vind het echt heel mooi om te zien dat hij zo trouw is aan zijn voetbal maar ook aan de mensen. Hij is heel lief en zal nooit een verkeerd woord over iemand uitspreken. En heeft hij het dus zeker verdient om deze dag te mogen beleven! Een dag te ere van hem en zijn 30 jaar lang voetballen bij SC Joure. Ook zeker mijn complimenten naar de club dat ze dit voor hem hebben gedaan!

 

Mijn opa heeft er zeker van genoten, en ik ook! Zo trots, en zo blij dat mijn dochter Jailey hem nog kan leren kennen!

Ook kan je het interview met mijn opa lezen in de Jouster Courant! 

Liefs,

 

Lianne

Foto: Fotografie Het Staat Erop  

https://www.hetstaaterop.nl/

Het t-shirt 

Vader met zijn twee zoons ( links is mijn vader, midden mijn opa, rechts mijn oom ) 

Proosten met natuurlijk.... chocomelk! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.