Het is weer herfst...

Gepubliceerd op 25 september 2018 om 10:00

En dan is de herfst begonnen… Het word weer koud buiten en het begint weer meer te regenen. De warme truien liggen weer in de kast en de dubbele deken ligt weer op het bed. Allemaal heel vervelend maar nu kunnen we wel lekker binnen zitten met een kopje thee en natuurlijk verse warme appelmoes!

 

Als de appeltjes van de bomen geplukt kunnen worden krijgt mijn oma altijd 2 kisten vol van een vriendin van haar. Ik kwam daar binnen en het rook heerlijk naar appels! Ook vond ik mijn oma natuurlijk in de keuken en daar stond ze, jawel verse appelmoes te maken. Mijn opa en ik zijn er gek op en dit keer vroeg ik niet of ik een beetje mocht hebben, maar of ze het me wilde leren om het zelf te maken.. Ze gaf me haar recept en 2 dozen appels. En zij succes, als ik niet lukt kan je hier altijd komen voor een bakje appelmoes..

 

Eenmaal weer thuis ben ik gelijk in de keuken gaan staan met mijn appels en het recept. Ik pakte alles wat ik nodig had en begon… In eerste instantie dacht ik dat dit natuurlijk nooit zo zou worden zoals bij oma. Maar ik was erg tevreden over het resultaat! Ik heb het heerlijk op gegeten op de bank met mijn serie aan op de tv en een lekker dekentje Even ontspannen, Jailey lag lekker te slapen dus ik had even tijd voor mezelf. Nu zijn jullie natuurlijk allemaal benieuwd naar het recept, deze volgt hieronder!

 

Verse appelmoes van oma: (recept is ongeveer voor 2 personen)

Ingrediënten

  • 8 tot 10 appels (ligt aan de grootte van de appeltjes) Oh ja en het liefst verse natuurlijk!
  • Kaneel
  • Suiker
  • Water

That’s it!

 

 Je schild de appels en snijd ze in 8 partjes. Klok huis eruit en de appeltjes zijn klaar. Eerst even goed afspoelen en dan doe je ze in een pan en doet er een laagje water bij. De appeltjes moeten niet helemaal onder water. Ze moeten er net nog iets boven liggen. 

 

Nu doe je de deksel en schuin op en zet je het vuur laag aan. Nu laat je het koken, zodra het kookt zet je het vuur helemaal op z’n laagst. Ik heb het ongeveer een uurtje op laten staan maar dit moet je voor jezelf even in de gaten houden. Af en toe even roeren en zodra het helemaal vloeibaar is kan je verder.

 

Zoals ik al zei heeft het bij mij een uurtje geduurd, nu kan de suiker en de kaneel erbij. Dit moet geheel naar eigen smaak, hou je van zoet dan moet er meer suiker in, hou je juist meer dan kaneel, dan dus meer kaneel. Ik ben echt gek op zoet dus bij mij gaat er nog al wat suiker in… Ook in mijn thee zitten 3 scheppen suiker… Maar dat terzijde, het laatste is dus naar eigen smaak, probeer het wel zo min mogelijk te doen en veel proeven (heel vervelend! Hahaha) Zodra het voor jou juist is, is het klaar!

 

Bewaar tips:

  • Invriezen kan, maar wel zonder suiker en zonder kaneel. Wil je het uit de vriezer eten? Haal het eruit en breek het in stukjes. Doe een klein laagje water in een pan en doe de bevroren appelmoes erbij. En laat het weer rustig warm worden op een laag vuurtje. En dan de kaneel en suiker toevoegen.
  • Koelkast kan, maar niet langer dan één of twee dagen.

 

Tips om het mee te combineren:

  • Aardappelpuree met sperziebonen en jus
  • Gekookte aardappeltjes met een speklapje
  • Of gewoon wat je zelf graag eet! Of lekker als tussendoortje…..

 

 

 

Mijn resultaat! 

<--------

Nou dit was mijn oma’s appelmoes recept, succes met koken ik hoop dat het net zo lekker word als bij mij! Ik heb ervan genoten en ga zeker vaker kokkerellen! Hebben jullie andere lekkere recepten? Mail het recept naar jongemamas@hotmail.com en wie weet komt jou recept ook online!

 

Liefs,

Lianne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.