Eenzaam maar niet alleen..

Gepubliceerd op 28 september 2018 om 10:00

Jong moeder worden, het is bij veel mensen nog steeds een ‘probleem’ en dat is jammer. Dat je jong moeder word betekend natuurlijk niet gelijk dat je het niet kan… Veel mensen denken wel zo helaas.. Je zou op stap moeten gaan, studeren en genieten, dat zijn vaak opmerkingen die je krijgt.

 

Alsof je niet geniet van je kind, alsof je geen opleiding kan doen omdat je een kind krijgt… En op stap gaan ja, je moet er ten eerste van houden en ten tweede, met iemand die op je kleintje kan passen kan je gewoon op stap… Het kost allemaal alleen wat meer planning maar het is zeker niet onmogelijk!

 

En ja een kindje is zwaar, iemand die afhankelijk is van jou en jou nodig heeft voor eten en een schone luier, ja dat is soms lastig. Maar is dat voor iemand van 30 jaar dan niet lastig? Dat denk ik wel. Ja financieel is het voor een jonge moeder allemaal wat zwaarder, maar heb je veel geld nodig dan? Wij in ieder geval niet. Zolang Jailey kleren, eten, schone luiers en een warm bedje heeft ben ik tevreden. Ja wij eten soms wat minder en ja ik koop wat minder kleren. Maar dat is toch delen ? En Jailey gaat voor, heel simpel. Ze komt niks te kort en krijgt gewoon haar flesje en op tijd een schone luier. Ik werk 12 uur per week, mijn vriend werkt 5 dagen per week. Dus er komt eten in huis, er zijn schone kleren en een warm bed.

 

Vrienden ben ik verloren, die gaan naar festivals en op vakantie. Dus ja vaak ben ik ‘alleen’ maar toch ook samen. Jailey is er. En ik had het voor geen goud willen missen. Zij is mijn trots. Ik ben dan jong en moeder, maar zeker geen slechte. Ik zorg goed voor mijn kleine dame en ook voor mezelf. Tja ik heb dan geen diploma, maar dat kan altijd nog. Op studeren zit geen leeftijd. Ja ik ben dan alleen, en voel me soms eenzaam. Maar dan lacht Jailey naar me en dan zie ik waar ik het voor doe. Ik geniet van haar en al haar ontwikkelingen. En vrienden, die komen wel weer! Ik leer nu weer nieuwe mensen kennen. Op het werk en door de blog. Andere moeders, jonge moeders. Collega’s waar je mee kan lachen! Het komt allemaal wel op zijn pootjes terecht. Het kost alleen wat tijd.

 

Zorgen, elke dag het bezorgd leven, dat is moeilijk. Maar ook dat hoort erbij. Iemand van 40 jaar zal niet minder bezorgd zijn om haar kleintje dan iemand van 18. Dat is moeder zijn. Je krijgt er zoveel voor terug. Het moeder gevoel is zo bijzonder. En ja ik kan dan misschien niet op stap, of een weekend naar een festival, maar wil ik dat wel? Nee. Mis ik dat? Nee want dat heb ik nooit gedaan. ‘ja dan heb je dus wat gemist’ nee ik heb niks gemist, ik heb het gewoon (nog) niet ervaren.

 

Ik voel me eenzaam, ja je leert mensen kennen met een kleine, en ja je leert mensen kennen van jou leeftijd. Maar bijna nooit iemand van jou leeftijd met een kleine. En dat is lastig. Wij wonen nu tijdelijk op een camping voor een paar maanden omdat wij wachten op de sleutel van ons huis. En ja ik kan hier dus geen kant op zonder rijbewijs. Jailey kan nog niet op de fiets en lopend is alles te ver weg. Dus ja je kan niks. Maar is dat voor altijd? Nee dat is het niet. Over 1 maand krijgen wij onze sleutel en kan ik alles lopend doen. Ik ben bezig voor mijn rijbewijs dus ook die is onderweg. Niks is onmogelijk zolang je maar niet opgeeft. Dus ja dit maandje word nog even lastig, maar wij zitten op de goede weg. Ja bij ons gaat niet alles zoals bij ‘een normaal’ gezin. Een chaletje… Ja een chalet, en ik heb er geen problemen mee, het is misschien niet ideaal met een kindje nee. Maar we hebben een huisje met een kachel en een dak. Dus ik heb niks te klagen. Nee ik kan hier niks opbouwen, maar ik kan wel aan mezelf werken, mijn rijbewijs halen, werken. En rustig zorgen voor de meubels die wij nodig hebben als we wel een huisje krijgen. En dat is nu zover. Een woning. Ons eigen plekje. Terug naar mijn geboorte plaats. Het dorp waar Jailey zal opgroeien. Praktisch naast mijn werk. En bijna naast het huis van mijn moeder. Plus de kinderopvang zit er tegen over, en de supermarkt ernaast. Hoe fijn! Alles kan lopend!

 

Liefs,

Lianne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.