Drankjes & dansjes.

Gepubliceerd op 3 oktober 2018 om 10:00

Zo jong een kindje? Dan kan je niet meer op stap hé… Dat is iets wat ik vaak hoorde maar dan dacht ik bij mezelf, waarom zou dat niet kunnen? Met een goede oppas voor de kleine kan je toch gewoon opstap?

 

En ja hoor dat kan gewoon, al is het niet meer zo gewoon als hoe het ging voordat ik een kindje had. Toen kon je gewoon spontaan zeggen, ‘ja hoor ik ga wel mee op stap!’ Nu kost het gewoon wat meer planning maar is het nog even leuk! Afgelopen weekend was het Jouster merke bij ons in het dorp. Dit is kermis, kroegentocht, jaarmarkt, modeshow & paardenkoers allemaal in 1 weekend. Super gezellig! Als klein meisje ging ik natuurlijk altijd naar de kermis en de jaarmarkt, en nooit naar de kroegentocht.

 

Maar deze Jouster Merke ging ik samen met mijn vriend, op stap! Samen met mijn moeder en haar vaste clubje. Mijn opa en oma wilden wel op Jailey passen en wij sliepen ook bij hun. (mijn vriend mocht namelijk niet meer rijden na de drankjes die er gedronken werden) Dus zo gezegd zo gedaan, het begon op donderdag ochtend met de jaarmarkt, hier ging ik heen samen met mijn dochter, zusjes en mijn moeder. Heel gezellig, lekker een bakje koffie met appeltaart op terras en even heerlijk ontspannen. Eenmaal weer thuis gingen mijn zusjes naar hun vader en ging Jailey naar mijn opa en oma. ( mijn vriend was nog aan het werk ) Mijn moeder en ik gingen ons klaarmaken en rond 14:00 gingen we naar de eerste kroeg, hier zat de hele club al klaar Hahaha. Super gezellig en veel drankjes….. Rond 15:30 gingen we naar de volgende kroeg, met al aardig wat drankjes op gingen we door de winkelstraat heen op naar ’t hert. Onderweg kwamen we nog een fotograaf tegen en moesten we natuurlijk op de foto!

 

Eenmaal in het ’t hert stonden wij helemaal achterin, waar het helemaal leeg was. En natuurlijk nog meer drankjes en er kwamen wat dansjes los. Mijn vriend had ondertussen gebeld dat hij zich zou gaan omkleden en dat hij er aan zou komen.  De helft van de groep was ondertussen naar de volgende kroeg ’t Syl gegaan, maar mijn vriend wist niet waar dat was dus hebben wij nog even gewacht tot hij er ook was. En rond 16:30 was hij er ook en gingen we richting ’t Syl. We waren dus de helft van de groep al kwijt want die waren daar al, maar ja heel het dorp stond buiten of in de kroeg en is het dus lastig om mensen weer te vinden hahahah.

 

Eenmaal bij ’t Syl bleek het harstikke druk te zijn, en stonden wij gewoon midden op straat met zijn allen. Samen met nog een stuk of 100 / 200 andere mensen. Dus het was aardig gezellig, er werden nog meer drankjes gedronken en veel gelachen! Ergens voelde ik me wel schuldig naar Jailey, dat ik haar bij mijn opa en oma had gebracht om op stap te kunnen. Maar ik dacht bij mezelf, deze keuze heb ik gemaakt, dus dan moet ik er ook van genieten, en ik ga verder toch nooit op stap, dus met Jouster Merke moet dat kunnen. De avond vloog voorbij, mijn vriend en ik zijn nog even naar de kermis geweest en toen we terug kwamen was iedereen van het ploegje al naar huis, dus toen zijn wij ook maar naar huis gegaan dit was rond een uurtje of 23:00.  

 

De vrijdags

 

Jaa de dag erna, altijd leuk. Beetje brak & de wekker ging vroeg, geen goede combinatie….. Want ik moest vandaag gewoon werken van 08:30 tot 16:00. Gelukkig had ik geen kater, maar ik had me donderdag wel iets te koud gekleed en daardoor was ik dus heel erg verkouden en had ik best wel spierpijn. Dus halverwege de dag op het werk voelde ik me niet helemaal goed. Na 2x een paracetamol en een bakje koffie ging het wel weer en heb ik mijn dag werken overleefd! Hahahah. Wij hebben pizza gegeten bij mijn moeder, en daarna eenmaal thuis heb ik even samen met Jailey gedoucht, mijn vriend pakte haar over uit de douche en ik heb even lekker heel warm gedoucht in de hoop dat mijn neus dan weer een beetje normaal zou doen…. Jailey lag later lekker in bed en kort daarna zijn wij ook lekker vroeg op bed gegaan.

 

Zaterdag

 

De zaterdag ochtend… de wekker ging weer om 06:00 want ik had theorie dag, voor mijn auto theorie. Van 08:00 tot 16:00 zat ik bij de rijschool aan de tafel, samen met andere ‘leerlingen’. Heel rustig dagje gehad en veel uitleg gekregen. Zeker een aanrader zo’n theorie dag. Alles werd behandeld en dingen die je niet snapte kon je vragen. Rond 16:30 waren we klaar en mochten we naar huis, mijn vriend had Jailey de hele dag gehad, en heeft haar voordat hij mij kwam ophalen weer bij mijn opa en oma gebracht. We gingen vanavond namelijk weer opstap!

We gingen naar mijn moeder en daar kon ik mij even omkleden, make-up doen en mijn haar stylen. Rond een uurtje of 18:00 gingen we kip van ’t spit met patatjes eten. (Dit deden we sowieso elk jaar) En rond een uur of 19:30 gingen we naar ’t hert. Hier was het Jouster Merke feest onder de Jouster Toer. Hartstikke druk en iedereen stond buiten, hier stond namelijk ook een buiten bar en de band stond buiten. Wij gingen uit eindelijk naar binnen omdat het hier een stuk rustiger was & warmer.… na 10 minuten binnen staan werd het hier ook steeds drukken en gingen we steeds meer naar achteren. Uiteindelijk stonden we alsnog buiten, maar nu aan de achterkant. HAHAH. Hier was het wel iets warmer want hier stond je uit de wind. Ook deze avond werden er lekker veel drankjes gedronken, en werden er ook wat dansjes gedaan, super gezellig! Nog een aantal mensen ontmoet en mensen van vroeger weer gesproken. Erg leuk! Maar helaas komt aan alles een einde, zo ook aan deze avond. Dit keer waren wij om 03:00 bij mijn opa en oma.

 

Zondag

 

Een goeie kater, helemaal gebroken maar het was een hele gezellige avond. Vandaag was er een modeshow in de Midstraat. Mijn zusjes waren weer even bij mijn moeder, en wij zijn daar even met zijn allen heen gegaan om te kijken, en even een rondje over de kermis. Weer een bankje koffie erbij op terras. Even over de kermis met mijn zusjes (ze zijn 7 en 4 jaar oud) Ze vonden het heel gezellig en hebben er van genoten! Wij ook! Even een rustig dagje tussen door. ’s Avonds hebben wij heerlijke schnitzel met aardappeltjes, uitjes, paprika en spekjes gegeten. En later ben ik nog eventjes met mijn vriend over de kermis geweest, Jailey bleef even bij mijn moeder. Maar ook deze zondag vroeg op bed.

Maandag,

 

De wekker ging weer om 08:00 want ik had om 10:00 mijn theorie examen! Super spannend! Jailey de fles, luiers ingepakt en hup in de auto. Nog even mijn theorie boekje doorlezen en toen waren we in Leeuwarden. Het was 09:30 toen we aankwamen, ik had me aangemeld en moest even wachten. Er waren maar 5 mensen voor mij dus na 5 minuten mocht ik al naar binnen om te starten. Ik ging op mijn plekje zitten en stelde de computer in. Ik kon starten. De eerste 25 vragen waren gevaarherkenning en daarna 40 gewone vragen. (voorrang, borden ect.) Ik had alles ingevuld en klikte op inleveren. Ik zag de bui al hangen en dacht dat ik niet geslaagd zou zijn, aangezien dit mijn eerste keer was en ik dit weekend op stap was geweest. Maar ik kreeg een groen duimpje in beeld! GESLAAGD! Ik kon het eigenlijk niet geloven maar het was echt zo, ik had mijn theorie examen in 1x gehaald. En ik had in totaal 6 foutjes. (je mocht in totaal 17 fout hebben). Ik terug naar de auto en kon het nog steeds niet geloven. Daarna weer lekker terug naar huis en even heerlijk serie gekeken. ’s Avonds nog even naar de kermis geweest en naar het vuurwerk gekeken.

 

Het was een raar maar erg leuk weekend. Ik heb Jailey enorm gemist, ook al sliepen we wel samen. Ben blij dat alles nu weer normaal gaat en er weer een gewoon ritme in zit. Maar jeetje Jouster Merke 2018, wat was je leuk! En je kan dus ook met kindje gewoon op stap!

 

Liefs,

Lianne.

Groepsfoto in de eerste kroeg. 

Op de jaarmarkt. 

Onderweg naar de volgende kroeg. 

Samen met mijn moeder. 

Met mijn vriend. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.