Maand update Jailey ( 4 maanden )

Gepubliceerd op 5 oktober 2018 om 10:00

Morgen (06-10-2018) is Jailey alweer 4 maanden… Wat gaat de tijd toch snel. Zo geef je haar de eerste fles, en zo is het alweer bijna tijd voor fruithapjes.. Onrustig van de prikjes maar toch ook heel vrolijk als ze je herkend. Heerlijk die ontdekking fase.

 

Veranderingen

 

Deze maand is er veel veranderd, in goede zin. Gestart met deze blog & met mijn nieuwe baan bij Kruidvat. Wel even wennen natuurlijk om nu hele dagen zonder Jailey te zijn. Maar aan de andere kant ook wel fijn. Even niet praten over poepluiers of speentjes die kwijt zijn. Al hoewel, bij Kruidvat word er natuurlijk wel dagelijks gevraagd naar luiers of speentjes haha… Contact met andere mensen behalve familie is toch wel even fijn. En gelukkig maar 12 uurtjes per week.

 

Jailey daarin tegen vindt het allemaal wel prima. Die wordt vermaakt door mijn opa & oma of door mijn moeder. (die passen op) Zodra wij ons andere huis hebben gaat ze wel naar de kinderopvang maar voor nu is dit een goede oplossing. En ’s avonds als ik thuis kom is ze gewoon heerlijk tevreden en dat geeft wel een fijn gevoel. De eerste paar dagen heb ik mij best wel zorgen gemaakt of het allemaal wel goed zou gaan. Maar als ik Jailey dan weer zag, dan zag ik dat ze gewoon heel blij is en alles goed was. Dus de kleine meid vermaakt zich prima zonder mama…. (gelukkig maar!)

 

Jeugdverpleegkundige, gewicht en lengte.

 

Deze maand kregen wij onze jeugdverpleegkundige van het consultatie bureau bij ons thuis. Heel fijn! Geen gedoe met de kinderwagen of de luier tas. Ze kwam 02-10 bij ons thuis en vroeg mij hoe het ging met Jailey, ik vertelde haar over de fysio en dat Jailey zich soms wat overstrekt. Voor het overstrekken was ik al bij de huisarts geweest, Jailey ging precies overstrekken toen we bij de huisarts waren dus toen kon zij precies zien wat ik bedoelde. En ze moest eigenlijk wel lachen… Ze zei ‘dit is wat ze doet?’ Ik antwoorde met ‘ja dat is wat ze dagelijks een paar keer doet ja’. Daarna gaf ze aan dat er niks aan de hand is, Jailey ontwikkeld haar en dit was haar manier van vertellen dat ze iets niet wil of iets niet leuk vindt. Ik schoot in de lach en dacht, dit had ik eigenlijk ook wel kunnen weten… hahaha.

 

Maar goed de jeugdverpleegkundige, ze heeft Jailey nog gewogen en haar hoofdomtrek gemeten en is daarna ook weer weggegaan want alles zag er goed uit. Ze woog 7823 gr en hoofdomtrek was 41 cm. De lengte heeft ze niet gedaan maar zoals ik het zie is ze ook flink de lengte ingegaan.

 

Ontwikkeling.

 

Deze maand heb ik zeker een aantal ontwikkelingen opgemerkt, Jailey lacht nu met geluid en is bezig met herkenning. Zo moest ze huilen bij de dokter, die deed namelijk haar kleertjes uit om te luisteren naar haar longetjes en buikje. Dit vond ze niet oke. Maar zodra ik haar weer vasthield was het over. Heel schattig! Ook pakt ze nu alles goed vast en kijkt echt naar was ze doet. + alles gaat direct naar haar mondje. Wel even op letten dus!

 

Het rollen gaat nog niet zo soepel, ze komt op haar zijkant maar verder dan dat wil nog niet. Maar dat komt vanzelf ze heeft haar eigen tempo. Al raakt ze wel gefrustreerd als het haar niet lukt….. Het zitten daar in tegen gaat wel steeds beter! Ze zit nu vaak op schoot en wilt dan ook niet meer liggen, ze wilt graag alles zien en meemaken, toch ook wel begrijpelijk.

 

Eten & slapen

 

Het slapen gaat nog steeds harstikke goed, ze slaapt van 21:00 tot 09:00 door en wordt ’s Ochtens heel vrolijk wakker, tenzij we haar wakker maken… Dan heeft mevrouwtje een ochtend humeur.. Heeft ze vast van mij, ik ben ook geen gezelschap in de ochtend.. hahahah. Het eten word wat minder, ze drink vaak haar flesje niet leeg maar komt een uur later wel weer omdat ze nog honger heeft, dat is dus een beetje lastig. Wellicht is het tijd voor fruithapjes? Mijn gevoel zegt van wel, en het moedergevoel is vaak juist zeggen ze. Dus dat gaan we aankomende maand even proberen. Misschien dat dat wat helpt. Verder gaat het harstikke goed. Ze is lekker vrolijk en wij daardoor ook. Heel fijn om je kindje blij & gezond te zien!

 

Kortom dit was een drukke maar productieve maand. Maar zeker ook een leuke maand, de voeding word een dingetje want ze moet natuurlijk wel genoeg binnen krijgen, en verder hoop ik dat alles zo blijft doorgaan. Al blijft dat altijd een verrassing met een baby…

 

Wanneer begonnen jullie met fruithapjes? En hoe reageerde je kindje daarop? Laat het ons weten!

 

Tot snel!

Liefs,

Lianne & Jailey.

Jailey 4 maanden oud. 

Jailey 1 week oud. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.