Schema? Is dat handig?

Gepubliceerd op 16 oktober 2018 om 10:00

4 maanden gepasseerd… Dus de eerste hapjes kunnen beginnen! Super leuk, een nieuw avontuur voor Jailey. En een nieuwe dag planning voor mij…

 

Vaak beginnen mensen pas met 6 maanden met bij voeding. Terwijl er op de fruithapjes vanaf 4 maanden staat. Natuurlijk ligt het ook aan het kindje zelf, en in Jailey haar geval, is ze zeker toe aan iets extra’s. Dus tijd voor een nieuw schema.

 

Ons oude schema:

09:00 fles

13:00 fles

17:00 fles

20:00 in bad of mee onder de douche en een baby massage

21:00 laatste fles en dan op bed.

 

Haar slaapjes overdag zijn nog zonder ritme en ze slaapt vaak maar 45 minuten tussendoor. ’s Avonds is ze dan ook vaak een beetje overstuur omdat ze te weinig heeft geslapen… Over 2 weken kunnen wij in onze nieuwe woning en vanaf dat moment wil ik een duidelijk schema voor haar creëren.  (ze is dan 5 maanden ) Namelijk:

 

07:00 Eerste fles en daarna even slapen

09:00 Fruithapje / koekje (tenzij ze doorslaapt)

11:00 Fles

12:00 Naar boven op bed.

15:00 Fles en daarna even spelen

17:00 Groente hapje. Mits ze daar al aan toe is.

18:30 In bad of mee onder de douche  en een baby massage

19:00 Laatste fles en dan op bed.

 

Dit is voor Jailey natuurlijk een hele opgave. Nieuw huis, andere kamer… Maar kwa schema’s heeft Jailey het zeker nodig. Wij zijn na de kraamweek gelijk begonnen met het avond ritueel, hierover komt binnenkort een blog online. En daardoor is het naar bed gaan geen probleem! Laatste fles erin, kusje knuffel en dan op bed. En Jailey ligt binnen 5 minuten te slapen. Dat doet ze dus heel goed. Vandaar dat ik ook een schema wil proberen voor overdag. Wie weet werkt het voor meer slaap.

 ( Ik hoop het! ) Zelf vind ik een schema ook heel fijn. Ik weet waar ik aan toe ben, en mijn vriend ook. Zodra Jailey op bed ligt kunnen wij rustig samen een filmpje kijken of even douchen. En zo zou ik het overdag ook wel willen. Dat ik weet wanneer ik bijvoorbeeld tijd heb om aan mijn blog te werken of om schoon te maken. Alles gaat nu een beetje snel tussendoor en dat is niet altijd even handig….

 

Natuurlijk moet ik dit allemaal ook combineren met mijn werk, gelukkig werk ik maar 12 uurtjes per week.. Maar ook dat zal niet onmogelijk zijn. Meer gezinnen kunnen dit, dus wij ook! Ik heb er zeker zin in om dit avontuur met Jailey aan te gaan! We houden jullie op de hoogte J

 

Hebben jullie nog tips? Of ervaringen die ik kan gebruiken voor een schema of de hapjes? Laat het ons weten!

 

Liefs,

Lianne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.