Autorijlessen en een bril..

Gepubliceerd op 14 december 2018 om 10:00

Instructeur: ‘Lees het kenteken maar op’. Ik: ‘Ja meneer dat kan ik niet lezen’. Dat is natuurlijk niet oké dus ik kreeg het advies om toch even naar een opticien te gaan om een gratis oog test te laten doen….

 

Ik ben al een tijdje bezig met auto rijlessen, het gaat redelijk goed alleen vertrouw ik mijzelf niet helemaal achter het stuur. Dat komt vooral omdat ik best wel paniekerig ben en goed weet wat voor schade een auto kan aanrichten. Terwijl ik zelf nog nooit een ongeluk heb gehad..

 

Tot op het moment dat ik naar de opticien moest en daar te horen kreeg dat ik inderdaad veraf niet goed kan zien. En dus een bril moest. Gek, zo ben je 19 jaar en denk je dus al die tijd dat je gewoon alles goed kon zien… Maar toen ik mijn bril op kreeg snapte ik wel dat ik zo onzeker ben achter het stuur, ( en trouwens ook op de fiets ) dat moment dat ik de bril voor het eerst op deed vergeet ik nooit meer! Ik kon alles zo goed en duidelijk zien, ik begreep gelijk waarom ik mezelf niet vertrouwde in het verkeer, ik zag het gewoon niet goed! Terwijl je dus denkt van wel!

 

Later die week moest ik dus weer rijlessen, hij moest al lachen toen ik instapte en zei: ‘ zo zo toch maar wel een brilletje hè!’ Dus ja dan ben je 19 en moet je een bril….

 

Ook op het werk kan ik alles nu veel beter zien. Als klanten vragen om een bepaald product dan moest ik eerst altijd het product pakken voordat ik kon lezen van welk merk het was. Eenmaal leer je natuurlijk wel welke verpakkingen bij welk merk horen maar dat is natuurlijk niet hoe het zou ‘moeten’ je zou het natuurlijk gewoon moeten kunnen lezen terwijl het nog in het schap staat, en dat kan ik nu! Het maakt het werk ook zoveel makkelijker en sneller.

 

Even terug naar het auto rijden, 9 Januari mag ik mijn tussentijdse toets rijden en 21 Februari mijn praktijk examen. Mijn theorie examen heb ik 01-10-2018 in 1x gehaald. Het lessen gaat op zich wel goed alleen het parkeren vind ik toch wel lastig. Kijken en goed staan lukt nog niet echt samen. Of ik heb goed keken maar ik sta harstikke scheef, of ik sta super recht in het vak maar ik heb helemaal niet gekeken…. Dus dat is nog even oefenen.. Ik ben benieuwd of ik mijn praktijk examen ook in 1x kan halen! Maar ik ga het zeker proberen.

 

Hoe ging jullie rijlessen / examens? En hebben jullie nog tips en tricks voor mij?

 

Liefs,

Lianne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

pim
2 jaar geleden

Dankjewel voor dit stuk over autorijden. Ik kan me voorstellen dat rijden met een bril je enorm helpt, ook op werk. Succes met je tussentijdse toets en je praktijkexamen. https://www.verkeersschoolvoskamp.nl/rijopleidingen/