7 maanden update Jailey

Gepubliceerd op 14 januari 2019 om 10:00

Zitten, rollen en heel graag willen staan. Oorontsteking en gebroken nachten… Goh dan was dit toch een maandje waarin van alles is gebeurd met Jailey. Ons makkelijke, doorslapende meisje was ineens niet zo makkelijk meer, geen nachten meer met 12 uur slapen… Maar hey, ook dit hebben we weer gehad!

 

De eerste weken van december waren heerlijk, Jailey was lekker tevreden en niks aan de hand. Eerste keer sinterklaas gehad en ze vond het erg leuk. Rond de week voor kerst merkten we dat Jailey was begon te hoesten en te snotteren. We dachten niet gelijk de ergste dingen omdat ik net de week ervoor heel verkouden was.. Dus ik dacht dat ik het had overgegeven aan Jailey.  + we moesten 2 januari weer naar het consultatie bureau dus als het dan nog niet over was konden we het dan ook wel vragen.

 

Na de kerst werd het eigenlijk steeds erger. S ‘ nachts een drama, overdag niet willen drinken niks willen eten maar ook niet willen slapen. Uiteindelijk dus toch wel wat zorgen… Vooral omdat ze niet wilde drinken. De fles was 1 grote strijd en daardoor kregen we alle drie dus ook steeds meer stress en vooral geen zin meer om de fles te geven, want ja ze wilde toch niet. 

 

Dus na een aantal zware nachten en slechte dagen liepen mijn vriend en ik echt op elkaars tenen. Allebei gefrustreerd en niet blij. Niet meer wetend hoe we hier mee om moesten gaan. Mijn vriend had vakantie dus we zaten ook nog is 24 uur samen, met een huilend kindje die pijn heeft en niks wilt. Gelukkig gingen we 2 januari naar het CB….

 

Het consultatie bureau.

 

Op het moment dat we daar aan kwamen is ze gewogen en gemeten. Eenmaal bij de arts heb ik gelijk alles aangegeven, slecht drinken, niet slapen, veel huilen, ook een beetje verhoging namelijk 38.1, nog steeds snotteren. Hij vroeg hoelang en wat we er al aan hadden gedaan. Dus ook op die vraag alles uitgelegd. En hij wilde even in haar oortje kijken…. En jaa hoor, aan haar linkeroortje had ze een oorontsteking L

 

Maar goh was ik opgelucht, het had een reden dat ze zo deed! En we konden er wat aan doen! Vooral dat laatste vond ik erg fijn. Er is een oplossing! Het gaat weer voorbij. Verder was alles oke, ze groeit goed op het lijntje. En verder niks aan de hand. Nadat we bij het CB vandaan kwamen hebben we een afspraak gemaakt bij de huisarts. Daar konden we die middag nog terecht. CB had het goed gezien en het was inderdaad een oorontsteking. Van de huisarts hebben we een antibiotica kuurtje mee gekregen en dat werkte erg goed!

 

Gewicht: 9305 gr 

Lengte: 72,5 cm

Hoofdomtrek:  44,5 cm

 

 

Ontwikkelingen en ontdekkingen.

 

Vorige maand had Jailey het omrollen ontdekt. En deze maand kan ze al aardig goed zelfstandig zitten. Ze krijgt nu bijvoorbeeld haar kwarkje ’s Ochtens in de tafelstoel en ook haar groente en fruit krijgt ze hierin. Ook drinkt ze zelf uit een beker en zit ze in haar wipstoel. Ze kan alleen nog niet zelf gaan zitten. En blijft niet zitten als ik haar bijvoorbeeld op de bank zet, dan valt ze naar links of rechts.

 

Voeding  

 

Deze maand ging het eten dus niet zo soepeltjes.. Ze krijgt nog steeds 4 flessen en groente en fruit. Wel krijgt ze er in de ochtend nu een kwarkje bij. En die vindt ze heerlijk!

 

 

Slapen

 

Slapen ging ook niet van harte, ’s nachts veel wakker en overdag dus eigenlijk oververmoeid. Sinds de oorontsteking over is gaat het wel een stuk beter. De nachten zijn weer klokje rond en ook overdag geeft ze zelf goed aan wanneer ze moe is. En als ik haar dan neerleg met een lekker dekentje en haar speentje dan gaat ze ook gelijk slapen. Dus dat is wel fijn. Vooral het gedeelte dat ze zelf kan aan geven dat ze moe ik. Ze gaat in haar oogjes wrijven en gaat een beetje jammeren..

 

Dit was dus Jailey haar maandje weer. Gelukkig is ze weer een stuk beter en weer helemaal haar vrolijke zelf! Tot de volgende keer!

 

Liefs,

Lianne en Jailey.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.