Eindelijk examen doen!

Gepubliceerd op 1 maart 2019 om 10:00

Juli 2018 begon ik met rijlessen, tussendoor mijn theorie examen gehaald en de tussentijdse toets ook voldoende gereden voor de vrijstelling van de bijzondere verrichtingen. Dus het examen zou makkelijk moeten zijn, ik hoefde namelijk alleen maar goed te kijken en gewoon te rijden. Maar dit liep toch even anders en het ging niet helemaal zoals het moest…

 

Donderdag 21 februari 14:00 had ik mijn examen. Ik moest om 12:30 eerst nog een rijlesje doen om even de laatste dingetjes door te nemen. Super fijn! De rijles ging best goed en ik had het gevoel dat het allemaal wel goed zou gaan bij het examen. Maar dit liep toch een beetje anders.

 

Ik was hartstikke zenuwachtig, terwijl ik dat bij de tussentijdse toets totaal niet had. Eenmaal in de auto werd het wel wat minder, ik had gewoon gezonde spanning. Ik mocht wegrijden en alles verliep prima. Onderweg maakte ik wel een aantal foutjes. Ik reed te snel of te langzaam en zat dus niet goed op mijn snelheid te letten. Hij heeft wel 3 keer moeten zeggen dat ik harder of zachter moest rijden.. Niet goed dus! Ook maakte ik een foutje met links en rechts. Hij gaf aan dat ik de eerst volgende afslag naar links moest nemen. Maar hey Lianne dacht goh ik neem de andere links…. En ik ging dus naar rechts.. Super stom maar ik weet gelukkig van mezelf dat dit voor mijn doen normaal is. Ben niet zo goed in links en rechts uit elkaar houden…. HAHA.

 

Verder verliep het examen best goed. Het kijken ging goed en verder ging alles wel veilig. Snelweg was ook geen probleem. Terwijl ik dat met lessen toch best moeilijk vond.

 

Toen we terug kwamen bij het CBR en we gingen zitten, zei hij ‘Ik ga je feliciteren maar ik geef je wel wat tips mee’. Ik had het totaal niet verwacht en was helemaal verbaast. Maar hij legde uit dat ik dan wel foutjes maakte, maar dat ik de foutjes goed en veilig heb herstelt. En de snelheid is gewoon puur de ervaring. Dus dat leerde ik vanzelf wel vertelde hij. 

 

Maar YES ik heb dus eindelijk mijn rijbewijs! En oh wat voelt dat fijn. Gewoon niet meer afhankelijk van andere mensen als ik ergens heen moet. Het enige ding is dan wel nog een auto, want die heb ik niet. En dat is financieel nu ook gewoon niet haalbaar. Ach dat komt vanzelf! Ik mag in ieder geval zelf rijden!

 

Toch vind ik het best eng om zelf te rijden. Gewoon het idee dat niemand anders voor mij kan kijken. Zoals een rijinstructeur dat doet vind ik nog erg spannend. Ik wil natuurlijk niks over het hoofd zien. Ook dat komt wel met ervaring. (hoop ik) Al met al heb ik dus alles in 1x gehaald! Super fijn…

 

Hebben jullie al examen gedaan? En hoe ging dat bij jullie? Let me know!

 

Tot de volgende blog!

Liefs,

Lianne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.