7 Maanden later...

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 om 10:00

En toen waren we ineens 7 maanden verder. Jongemamas is een beetje verwaterd maar dat heeft zo zijn redenen. Van een gezin van 3 personen zijn we nog maar met zijn tweetjes, van een 12 uurs contract naar 24 uurs contract + een thuiscursus en opleiding. En ik ben gestart met schrijven voor een jongerenwebsite… Al deze veranderingen kosten natuurlijk ook veel energie. Hiervoor heb ik Jongemamas even gelaten voor wat het was. Maar het wordt tijd om het weer op te pakken! 

 

Ik ga in deze blog alles samenvatten van de afgelopen maanden. Begin Maart vroeg mijn ex mij “Ben je wel gelukkig?” Eigenlijk hoorde ik te antwoorden “Ja dat ben ik.” maar in plaats daarvan wist ik niet wat ik moest zeggen. Ik ging dieper nadenken over deze vraag, en het antwoord was niet wat wij beiden wilden horen. Ik was namelijk niet gelukkig. Natuurlijk was ik op dat moment blij met Jailey en ja mijn ex deed het goed met haar. Ja we hadden een mooie woning en ik had een goeie baan. Maar ik miste iets. Ik weet nog steeds niet wat. Alleen wist ik wel dat ik er, als ik samen zou blijven met mijn ex, ook nooit achter zou komen. Hij is een schat. Maar niet de juiste voor mij. Dus hebben we er samen voor gekozen om uit elkaar te gaan. Dat betekende wel dat ik er alleen voor zou staan met Jailey, aangezien hij weer terug naar Noord-Holland ging verhuizen. Wat natuurlijk zeker wennen is. En ik moet toegeven, het is ook heel zwaar. Dus petje af voor alle alleenstaande mama’s! Gelukkig gaat Jailey wel om de twee weken een weekendje naar haar vader toe en heb ik een weekendje vrij, zodat ik weer even kan ontladen. De thuissituatie is dus aardig veranderd. 

 

Wat betreft mijn werk is er ook het één en ander aangepast, ik werk nu 24 uur per week, 3 dagen, soms 4. Hiernaast doe ik een thuiscursus Assistent Drogist. Ik heb mijn VID (verkoop in Drogist) gehaald en Assistent Drogist is weer een stapje hoger. Ook heb ik 19 september mijn intake gesprek gehad voor een MBO opleiding en heb ik 25 oktober mijn eerste lesdag. Voor deze opleiding moet ik 1x in de twee weken naar school en de andere week moet ik thuis bezig of een werkvloer opdracht doen. Het komt er dus op neer dat mijn week goed gevuld is. Ik heb er wel zin in, om weer naar school te gaan en nieuwe dingen te leren en wat ook erg leuk is, is dat wat ik leer, gelijk toegepast kan worden op het werk! Dit vind ik persoonlijk wel een leuke uitdaging. Het wordt wel even wennen denk ik, om weer een dag in de week in de schoolbanken te zitten.. Maar dat komt vast en zeker helemaal goed. De thuiscursus is nog wel een dingetje. Ik moet daar natuurlijk zelf de tijd en motivatie voor zoeken en dat is lastig. Netflix heeft vaak mijn aandacht en anders heb ik nog wel genoeg andere dingen te doen. Dus daar moet ik nog even een plekje voor maken in mijn, weer eens, veel te volle schema. 

 

En alsof ik nog niet genoeg te doen had, ben ik ook begonnen met schrijven voor een jongerenwebsite. Namelijk www.whatthefean.nl voor deze website schrijf ik artikelen over het leven als jonge moeder & schrijf ik over mijn, toch wel, heftige verleden. Dat ik hiervoor mag schrijven vind ik echt fantastisch, zo kan ik mijn verleden positief gebruiken in de toekomst. En dat is natuurlijk een mooi idee! Wel is het soms erg confronterend als ik eenmaal aan het schrijven ben, maar ik weet waar ik het voor doe. Ik heb op Jongemamas ook een kopje toegevoegd met What The Fean. Hier kan je mijn verhalen terug vinden die ik voor What The Fean geschreven heb. Ook ben ik door deze artikelen gevraagd voor een interview door de krant Groot Heerenveen! En sta ik op de voorpagina! Super gaaf. Hieronder staat een linkje naar het interview. 

 

Genoeg over mij, Jailey is natuurlijk ook een stuk groter geworden! Ze is inmiddels 1 jaar en 4 maanden. Ze heeft haar eerste stapjes gezet, kan redelijk goed zelf eten (natuurlijk nog niet zonder te knoeien.) Doordat ik druk ben met werken en leren gaat ze wel 5 dagen per week naar de opvang maar als ik kan, haal ik haar wel eerder op. Gelukkig reageert ze daar zelf wel goed op en vind ze het hartstikke leuk op de opvang. Verder is ze nu gek op kleuren, helaas zat afgelopen week de tafelstoel eronder i.p.v het papier maar hey, dat hoort erbij! Ik vind het wel leuk dat ze een beetje creatief is, en ik hoop dat dat zo blijft. Kortom het gaat best goed met ons! Erg druk maar wij redden ons samen wel. 

 

Hoe nu verder met jongemamas? De bedoeling is, weekblogs. Dat houd in dat ik elke zondag een blog wil plaatsen met hoe onze week is verlopen. Ook zullen er af en toe eens losse blogs online komen over een bepaald onderwerp en zullen mijn artikelen van What The Fean ook via Jongemamas geplaatst worden. Verder lijkt het mij leuk om verhalen van andere jonge moeders te delen, dus ben of ken je een jonge moeder? En wil je jouw verhaal delen? Let me know. 

 

Tot de volgende blog! Liefs,

 

Lianne. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.