Weekblog week 41. Werk, ziek & tattooshop.

Gepubliceerd op 13 oktober 2019 om 15:00

De eerste weekblog, eens kijken hoe dit gaat. Zelf heb ik het idee dat het een heel saai verhaal wordt terwijl er genoeg in een week gebeurd in dit huishouden. Net als afgelopen week. Werken,  ziek, afspraak gemaakt bij de tattooshop en leuke dingen vooruit gepland! 

 

Maandag 

Na een leuk weekendje mocht ik weer aan het werk. Wel een rustig dagje van 08:30 tot 13:00. ‘s Ochtends om 08:00 eerst Jailey naar de opvang gebracht en daarna zelf doorgefietst naar mijn werk. Op mijn werk niks “bijzonders” beleefd. En om 13:15 ging ik weer lekker naar huis. Jailey kan tot 18:00 op de opvang blijven dus ik kon ‘s middags lekker even wat in huis doen. Stofzuigen, dweilen, wasjes draaien en vast even avondeten maken. Rond 17:00 heb ik Jailey weer opgehaald bij de opvang. Thuis even samen gegeten en daarna nog even gespeeld. Jailey kijkt na het eten altijd nog even naar de teletubbies en dan kan ik even de afwas doen. Om 19:30 gaat ze naar bed en dan ga ik even douchen. Nu zou je zeggen “ nu kan ik even languit op de bank filmpje kijken.” Maar nee, deze mama gaat, als Jailey op bed ligt, nog even met mijn cursus Assistent Drogist bezig. ‘s Avonds is mijn concentratie is vaak wel ver te zoeken en houd ik het meestal maar een uurtje vol, hier moet ik dus nog even een ander moment voor zoeken wanneer ik wel mijn aandacht vol bij de cursus heb. Om 21:30 heb ik ook lekker mijn bedje opgezocht. 

 

Dinsdag. 

Op dinsdag heb ik altijd een beetje moeite met opstaan. Dit komt doordat ik op dinsdag altijd op een ander tijdstip moet starten op het werk. Wij krijgen namelijk deze dag vracht binnen en het is maar net de vraag of de chauffeur om 07:00 komt of later op de dag. Dit horen wij altijd een dag van te voren. Ook voelde ik me niet helemaal fit. Alleen maar aan het hoesten. Ik moest tot 15:00 werken en had dus ‘s middags wel lekker vrij. Mijn oma past op dinsdag altijd op. Zodra ik thuis ben stuur ik haar meestal een berichtje en dat is het maar net de vraag of Jailey dan slaapt of dat ze gelijk naar huis gebracht wordt. Dit keer lag ze nog lekker te slapen en ben ik even lekker met een dekentje op de bank gaan zitten en heb ik lekker een filmpje gekeken. Rond 16:30 was Jailey weer thuis en gingen we weer samen eten, spelen, douchen en naar bed. 

 

Woensdag. 

Ik stond eigenlijk op het werk ingepland van 08:30 tot 18:00, helaas werd ik echt heel beroerd wakker, koorts, keelpijn, en nog steeds veel hoesten. Aangezien ik natuurlijk ik een winkel werk kan ik me niet zomaar ziek melden, dan kan de winkel namelijk niet open en dat is vervelend voor iedereen. Dus ik ging alsnog uit bed, mezelf klaarmaken, Jailey wakker maken en samen even ontbijten, voor zover ik iets naar binnen kon krijgen. Jailey naar de opvang gebracht en door gefietst naar mijn werk. Eenmaal op mijn werk zakte de koorts wel een beetje af, maar ik was alsnog echt niet fit. ‘s Ochtends heb ik dus achter de kassa gestaan zodat ik even wat rustiger aan kon doen en ‘s middags kon gelukkig een collega komen en kon ik naar huis. Jailey kan tot 18:00 op de opvang blijven dus ik heb ‘s middags even lekker een warme douche genomen en daarna even geslapen. Jailey weer opgehaald en samen gegeten. ‘s Avonds voelde ik me gelukkig alweer een stukje beter. Mijn oma kwam even bij mij thuis oppassen zodat ik even naar de tattooshop kon om een afspraak te maken. Mijn moeder en ik gaan namelijk samen een tattoo laten zetten. 

 

Donderdag & vrijdag 

Mijn (nog) twee vrije dagen. Vanaf eind oktober moet ik op vrijdag naar school dus ik kan nog twee weekjes “genieten” van mijn vrije vrijdag. Alhoewel ik natuurlijk genoeg andere dingen te doen heb. Donderdag heeft Jailey ‘s middags even op de opvang gespeeld en ben ik samen met een vriendin naar Doppio’s gegaan, onze laptops meegenomen, en daar samen even wat gedronken, gegeten en geschreven. Daarna Jailey weer opgehaald en weer precies hetzelfde ritueeltje als elke avond. Vrijdag heb ik ‘s middags even een bakje koffie gedronken bij mijn moeder en hebben we even gekeken naar ontwerpen voor onze tattoo. ‘s Avonds even bij mij thuis gezeten met twee vrienden en om 23:00 lekker naar bed gegaan. 

 

Zaterdag 

Jailey had heerlijk uitgeslapen tot 09:30! Gebeurd niet vaak dus hier genoot ik even extra van. Samen lekker broodje gegeten en daarna even naar buiten geweest. Boodschapjes gedaan en even geoefend met aan de hand lopen. (gaat nog niet helemaal soepel) Jailey gaat namelijk heel snel weer kruipen omdat dat, nu nog, veel sneller gaat dan lopen. Maar dat is ook niet zo gek ze moet het natuurlijk allemaal nog leren. En aangezien ze net zo’n kluns is als haar moeder, gaat het nogal vaak mis haha. ‘s Middags moest ik even 3 uurtjes werken en heeft mijn moeder op Jailey gepast. 18:15 liep ik bij mijn werk weg, richting mijn moeder. ‘s Avonds daar chinees gegeten, en ook Jailey heeft lekker meegegeten. 

 

Zondag 

Toen was de week alweer voorbij. ‘s Ochtends ben ik eerst samen met Jailey op verjaardag geweest bij mijn nichtje. 10:15 hup in de kinderwagen en eerst even lekker een stukje gelopen, boodschapjes gedaan en daarna doorgelopen naar de verjaardag. 12:30 weer thuis, Jailey lekker thee gegeven en naar bed gebracht, ik even deze blog afgemaakt en nu lekker languit op de bank! 

 

Dit was eigenlijk een normale week, geen drukke planningen of dagjes weg. Dit gaat de aankomende weken wel veranderen want ik heb heel veel projectjes op de planning en de Decembermaand komt er weer aan! Aankomende week wil ik met Jailey naar het park gaan om kastanjes te zoeken zodat we de herfstsfeer in huis kunnen krijgen en ga ik het, wel bekende, ikea keukentje pimpen! Genoeg leuks dus volgende week. 

 

Tot volgende week!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.