Ons bij elkaar geknutselde, meerdere papa's gezin.

Gepubliceerd op 2 oktober 2018 10:00

In het voorstelrondje vertelde ik al dat Bryant een soort van 2 papa's heeft. Zijn "echte" papa en zijn "bonus" papa. 

 

In de tijd dat ik een relatie had met Barry kregen wij een kindje samen. Barry heeft al 3 kindjes uit een eerdere relatie. Bryant werd zijn vierde en mijn eerste. Onze hobbelige wegen groeide letterlijk uit elkaar en dat kon onze liefde niet aan. Hoewel wij niet meer samen waren zijn wij altijd samen de papa en mama van Bryant gebleven. 
Door het werk van Barry is co-ouderschap niet mogelijk. Dus hebben wij iets van een omgangsregeling van om het weekend om zo wat structuur te hebben. Maar buiten weekende dat Bryant bij hem is, is hij vaak bij ons. Hij eet mee, gaat mee boodschappen doen en gaat mee met uitjes. Ook op de dagen dat ik niet thuis ben. Niets op papier, geen advocaten of mediators maar gewoon in overleg. Alles! 

Ik vond de liefde terug bij Sander. Hij had in het begin wel een beetje moeite met de goede band die Barry en ik hadden/hebben. Iets met haantjesgedrag ;-) Ik zou tenslotte niet de eerste zijn die terug zou gaan haar ex. Maar de onzekerheid ebde weg en een vriendschap ontstond. Een onderlinge band van vader en bonus vader. Elkaar accepteren en respecteren. Fijn voor hen, fijn voor mij maar het allerbelangrijkste fijn voor Bryant. 
Als ik er niet ben gaan zij met z'n 4e op stap. Boodschapjes doen, de stad in of thuis aan rommelen. Als ik er wel ben gebeurd dit ook maar dan hang ik er als een soort van draagmoeder bij :-) Er wordt heel wat afgekletst over voetbal, vrouwen, spelletjes op allerlei apparatuur en hun grootste hobby praten over mij. En dan vooral de punten waar ik niet hoog scoor, niet dat ik die heb..... 

Bentley heeft ook min of meer een "bonus" vader gevonden in Barry. Hij noemt hem oompie. En zodra de bel gaat wordt dat ook luid door het huis heen geschreeuwd. Altijd een groot feest als oompie komt. Oompie neemt net zo lief de zorg voor Bentley als voor Bryant. Het is niet mogelijk om Bentley mee te nemen tijdens de papaweekenden en dat zou ook niet leuk zijn voor Bryant maar hij zou het zo doen. Een avondje of dagje of weekendje oppassen is nooit een probleem. 

Ik besef me wel dat onze situatie meer een uitzondering is dan een regel. En ik voel me daarin ook enorm bevoorrecht. 

Tot snel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.