Een baby naam uitkiezen. Makkelijk of moeilijk?

Gepubliceerd op 11 december 2018 om 10:00

Een naam voor je (ongeboren) kind kiezen. Lijkt gemakkelijk, is het niet. Er zijn zoveel namen die leuk zijn. En toch wel wat dingetjes waar je rekening mee moet houden. Gelukkig heb ik wat goede tips!

 

Wat ik zelf gebruikte en echt super handig vond was internet! Typ in Google “baby namen” en je vind van alles. Ik gebruikte een site waar echt alle namen die je kan bedenken op staan en zocht daar een top 5 uit. Ik schreef mijn top 5 op een blaadje en sprak de namen hardop uit. Dat helpt ook heel erg goed. De namen hardop uitspreken. Soms merk je dan meteen dat een bepaalde naam toch niet jouw ding is. 

 

Na het uitspreken van de namen maakte ik een top 3. Ik schreef nu ook de achternaam op. In ons geval “Peeters”. Zo had ik een lijstje : Lynn Peeters, Gwen Peeters en Amy Peeters. De namen Zoë en Kyara waren afgevallen. Anthony was het gelukkig eens met dit lijstje dus daar hoefde we niet over te discussiëren ! 

 

We probeerde af en toe de namen hardop uit te spreken in een zin. Dus dan zei ik bijvoorbeeld “Gwen, kom je eten?”. Dat voelt misschien wat raar maar dit werkt echt. Je merkt dan snel welke namen er af vallen. 

 

Ook hebben wij voor onze dochter een tweede en derde naam. Voor haar is dat “ Adrienna Henriette”. Ze is vernoemd naar de overleden opa van Anthony, genaamd Adriaan. En mijn overleden opa, genaamd Henk. Nu we deze namen hadden werd het steeds gemakkelijker om een naam te kiezen. 

 

Onze voorkeur ging uit naar de naam Amy. Vooral omdat deze zo goed past bij onze namen : Audrey en Anthony. Toch merkte we dat dit het nét niet was. Er miste iets of zo. Ik vond de spelling van de naam sowieso saai. Vandaar dat we hebben gekozen voor de Amerikaanse versie “Aymee”. Of ik hier spijt van heb? Ja en nee. Ja omdat het super onhandig is voor Aymee later.. ze zal altijd haar naam moeten spelen en uit moeten leggen hoe je hem uitspreekt. Dat is best egoïstisch van ons als ouders vind ik. Maar toch zou ik het niet anders willen. Aymee staat gewoon leuker vind ik en ik vind de naam echt bij onze dochter passen. 

 

Onze dochter heet voluit : Aymee Adrienna Henriette Peeters. Ik hou ervan! De afkorting van haar namen is AAHP. Ook dit was een afweging. Als je het uitspreekt klinkt het net als aap.. maar in principe hoef je die letters nooit op die manier uit te spreken. 

 

Ik ben blij dat Anthony en ik het redelijk snel eens waren over de naam. Sommige namen vond hij mooi die ik echt lelijk vond en andersom ook. Maar toch kwamen we snel op een top 3 uit! Mijn tips samengevat zijn dus : gebruik internet. Maak een top 5. Schrijf de namen op. Spreek de namen uit. Schrijf de namen op met achternaam. Spreek de namen uit met achternaam. Maak een top 3. Spreek de namen nog vaker uit, gewoon in het dagelijks leven en kies er uiteindelijk een die het beste bij jullie past! 

 

In mijn volgende blog neem ik jullie mee naar mijn bevalling! Zijn weeen echt zo erg als iedereen zegt? Hoe heb ik het ervaren? Duurde het lang? Op al deze vragen ga ik uitgebreid antwoord geven. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.