Voorstel blog, een chaotische binnenkomer

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 10:00

 Ik ben, zoals de titel al beschrijft, een nogal chaotisch persoon. Precies weten wat ik wil zeggen, maar het komt er altijd in een enorm verhaal uit met 20.000 omwegen. Ik zeg ook altijd dat ik vloeiend 3 talen spreek; Nederlands, Engels, en Bullshit. Nu mag ik mijzelf sinds kort gast blogger van jongemama’s noemen, en hierbij dus mijn introductie.

 

Mijn naam is Selina Ally de Groot. Jaja, we beginnen maar heerlijk formeel. Ik ben 24 jaar oud, en woon samen met mijn vriend Joey (bijna 27) in een eengezinswoning in Heerhugowaard. Wij zijn al samen sinds 2009, toen we nog maar 15 en bijna 18 jaar oud waren. Vorig jaar juni mochten wij, tot onze grote verrassing, onze zoon Jake welkom heten. Waarom hij een verrassing was, kom ik in een latere blog op terug.

Mijn hele leven ben ik al bezig met dieren. Ik ben als kind opgegroeid op Curaçao, en was toen al altijd in de weer met hagedissen en kakkerlakken. Mensen keken dan ook niet gek op dat ik van werken met dieren mijn hobby en beroep heb gemaakt. Wij hebben thuis namelijk een hele verzameling aan reptielen, vogelspinnen, en kriebelige beestjes! Verder bestaat onze dierentuin uit 2 Welsh corgi’s (moeder en dochter van 4 en bijna 2), een kat, 4 kippen en 2 ratjes.

 

Ik heb met paarden gewerkt op een manege en pensionstal, met verschillende roofvogels, otters, pinguïns, zebra’s, primaten en veel meer in een dierentuin, als vrijwilliger op Curaçao met zwerfhonden en zeeschildpadden, als paraveterinair bij dierenartsen, en werk nu op een groenschool in Alkmaar. De school waar ik zelf ook dierverzorging heb gestudeerd. Hierbij begeleid ik eerste- en tweedejaars MBO2, MBO3 en MBO4 studenten tussen de dieren tijdens hun voerlessen en praktijklessen. Joey heeft dezelfde studie als mij afgerond, en zou heel graag met dieren willen werken, maar er is helaas weinig werk in te vinden. Hij werkt op het moment fulltime in een transportbandenbedrijf in Alkmaar, want er moet toch brood op de plank komen. Dus, mocht iemand iets weten en/of tegenkomen in kop Noord-Holland, hinthint.

 

Ons dagelijkse leven is dus op z’n minst te zeggen altijd druk. Qua tijd en planning, qua werkzaamheden, qua geluiden, qua rumoer. Er is hier altijd iets te doen, altijd iets te horen, 2 minuten na stofzuigen overal weer haren en altijd beesten om je heen. Jake heeft een extra dimensie aan ons leven gegeven. Hij heeft mijn leven van fulltime chaoot veranderd naar fulltime chaotische, natuurmama.

 

En hierbij de waarschuwing aan het begin van deze blog, we dwalen namelijk alweer mijlenver af van een introductie.

 

Lieve (nieuwe) lezers, tot een nieuwe blog!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.