Interview Zoë

Gepubliceerd op 12 september 2018 om 10:00

Hier lees je het interview met Zoë, een alleenstaande mama. Zij heeft een passie voor fotograferen en dan voornamelijk haar zoontje...  

 

Hoii ik ben Zoë, je kunt me kennen van instagram want ik ben daar heel actief op (zoevdwx). Ik ben 18 jaar en alleenstaande mama van Daley (5 maanden). Wij komen uit Haastrecht (Zuid-Holland). Ik ben niet meer samen met de vader van Daley, omdat hij heeft besloten om mij te verlaten en ook niet veel langskomt of contact zoekt. Ik ben heel gelukkig samen met mijn zoontje en heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Hij is mijn wereld en ik zou niet meer zonder hem kunnen. 

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was geloofde ik het in eerste instantie niet. Ik bleef volhouden dat het niet kon en dat het niet zo was. Maar het was toch echt zo. Ik heb gelukkig meer positieve dan negatieve reacties gehad op de zwangerschap. Wel een aantal haat reacties maar daar trok ik me weinig van aan, ik weet namelijk wel beter. En dat ik een Jonge mama ben betekend niet dat ik geen goede moeder kan zijn. Dit heeft niks met leeftijd te maken. 

 

Natuurlijk moet je in de zwangerschap moet je een naam verzinnen, wij hebben ons zoontje vernoemd naar Daley Blind omdat wij groot fan zijn van Ajax. Met zijn tweede naam is vernoemd naar zijn vader omdat ik hem toch iets mee wilde geven van zijn vader, ondanks hoe hij met de situatie omgaat. 

 

Mijn bevalling heeft in totaal 15,5 uur geduurd en ik ben inwendig en uitwendig gescheurd. Dus dat was wel heftig, maar gelukkig ben ik best sterk qua pijn en ben ik redelijk snel hersteld, achteraf valt het dus allemaal wel mee. Verder was het een hele mooie ervaring, en het mooiste was toen ik mijn zoontje op mijn borst kreeg. Ik zou in de toekomst zeker meer kindjes willen, maximaal 3. Maar eerst een man, vaste baan en een eigen plekje. 

 

Momenteel ben ik bezig met 3 dagen school en 2 dagen stage. Ook fotografeer ik graag, en dan voornamelijk mijn zoontje natuurlijk. Verder geniet ik van alle ontwikkelingen van mijn zoontje elke lach die hij me geeft en het samen slapen, hij pakt namelijk mijn hand vast in zijn slaap. Echt een smelt momentje. 

 

Wat betreft het jong moeder zijn, ik mis niks, uitgaan deed ik al bijna niet. En als ik een avondje met vrienden wil, neem ik Daley gewoon mee. Ik drink geen alcohol puur omdat het niet goed voelt. Het enige wat ik anders zou willen is een leuke man, die de vaderrol op zich wilt nemen en zodat wij in het gezin stabiliteit kunnen opbouwen. 

 

Verder gaat het met ons super goed, wij zijn heel gelukkig samen en opa en oma zijn ook dol verliefd op hun kleinzoon.

 

Tip voor andere jonge mama's: Maak je eigen keuzes en trek je niks van negatieve reacties van anderen aan. Je leeftijd zegt niks over of je een goede moeder bent of niet, een goede moeder ben je als je goed voor je kindje zorgt en alles voor je kindje over hebt. Vergeet dat nooit. 

 

Liefs, 

Zoë


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.